Reeta Sinkkosen taustat

Reeta Sinkkonen on syntynyt Puumalassa, jossa hän asui, kunnes täytti 18 vuotta. Ylioppilaskeväänä 1989 hän pääsi Birka Linelle laivalle (Maarianhamina-Tukholma) töihin, ja muutti Maarianhaminaan asumaan. Sieltä matka on jatkunut Espanjaan ja Portugaliin matkailuun liittyviin työtehtäviin.

Sinkkosesta piti tulla myös laivan merikapteeni, jota varten oli menossa opiskelemaan alun perin Raumalla, mutta Japanin Tokioon muutto kiehtoi enemmän. Tokiosta hän muutti asumaan seuraavaksi Yhdysvaltoihin. Ensin New Yorkin Manhattanille ja sieltä Vermontiin. Vermontin ajan jälkeen hän asui perheineen sekä Yhdysvaltojen, että Suomen kodeissa toistakymmentä vuotta. Hänellä on siis noin 30 vuotta kokemusta erilaisista kulttuureista eri puolilla maailmaa.

Reeta Sinkkosen lopputyö (International Business BBA, vuonna 2000) käsitteli expatriaattien paluunjälkeistä sijoittumista kotiorganisaatioon. Hän käsitteli siinä myös osittain samalla omia muuttojansakin maailmalla, vaikka se ei ollutkaan alkuperäinen pääajatus. Lopputyössä käsiteltiin kuitenkin laajasti sopeutumista uuteen ympäristöön, ja kulttuurien kohtaamisia eri maiden kautta sekä paluuseen liittyviä monelle yllättäviä haasteita. Lopputyötään tehdessään Sinkkosella tuli vahva ajatus, että hän haluaa olla jatkossa auttamassa ulkomaille muuttavia ja yrityksiä kansainvälisissä henkilöstösiirroissa. Tästä sai alkunsa samalla Reeta Sinkkosen yritystoiminta vuonna 2001. Vuonna 2007 yritysmuodoksi tuli osakeyhtiö, Sinkkonen Consulting Oy. Sama motivaatio inspiroi Reeta Sinkkosta edelleen. Vuosia saadun palautteen mukaan hän auttaa (ja tietää itse auttavansa) niin yksilöitä, kuin organisaatiotakin suoriutumaan kansainvälisissä toimissa ja henkilöstösiirroissa, jotta ne olisivat mahdollisimman jouhevia ja energiat käytettäisiin oikeisiin asioihin.

Vuonna 2009 ilmestyi Sinkkosen kirjoittama, ja WSOYpro:n kustantama ”Onnistu ulkomaankomennuksissa” kirja. Kirjaa on edelleen saatavissa muun muassa Alma Media verkkokaupan kautta. Reeta Sinkkonen on Suomen johtava kansainvälisen työskentelyn, kansainvälisten henkilöstösiirtojen ja ulkomaankomennusten asiantuntija. Linkki Alma Media verkkokaupaan, josta ”Onnistu ulkomaankomennuksissa” kirjan voi tilata.

Reeta Sinkkonen Linkedinissä.